UTORAK 15. svibnja 2012.

08,00 – 16,00 Osnovne škole: Učimo kroz igru Pričaj mi o energiji

U svim prvim razredima osnovnih škola Grada Zagreba održati će se satovi nastave pod nazivom „Pričaj mi o energiji“ na kojima će nastavnici uz korištenje slikovnice i edukativne igrice informirati učenike o potrebi i načinu ušteda energije, energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije. Osim toga, učenici će, kroz raspravu o temi, svoje kreativne ideje, aktivnosti, crteže i sastave pokazati svoja razmišljanja kako treba racionalno koristiti i štedjeti energiju i zaštititi okoliš.

Lokacija: Osnovne škole Grada Zagreba (114 lokacija)

09,00 –17,00 Dan Hrvatske komore arhitekata (HKA, DAZ i UHA) Stručni seminar: „Energetski održiva arhitektura“

Planiranje, projektiranje i gradnja niskoenergetskih i pasivnih objekata i zona, pretvaranje postojećih urbanih zona u ekološki i energetski održiva područja gradova uz primjenu obnovljivih izvora energije, mjera energetske učinkovitosti, sustavno odvajanje, uporaba i recikliranje otpada temelji su održivog razvoja i garancija održivosti i mogućnosti očuvanja prirodnih resursa za buduće generacije. Članovi Hrvatske komore arhitekata, u suradnji sa Društvom arhitekata Zagreb i Udrugom hrvatskih arhitekata prezentirati će suvremene energetske koncepte u arhitekturi u novoj izgradnji i energetskoj obnovi objekata s aspekta ekonomske isplativosti.

Lokacija: Starogradska vijećnica - Ćirilometodska 5, Zagreb - dvorana A

Stručna predavanja će se u Programu stalnog stručnog usavršavanja HKA-a bodovati s 8 (osam) bodova. Prijave molimo poslati na e-mail: prijava@arhitekti-hka.hr ili broj faksa: 01/5508-403, a ostale informacije možete dobiti na: ssu@arhitekti-hka.hr, ili na telefon 01/5508-411.

Više informacija na: Poveznica
Program: Preuzmite program
Ulaz besplatan uz prethodnu prijavu: Preuzmite prijavu za sudjelovanje

09,00 – 17,00 Hrvatska komora inženjera strojarstva - Stručni seminar: „Održivo planiranje i gospodarenje energijom“

Hrvatska komora inženjera strojarstva predstaviti će nova tehnološka dostignuća i niz projektnih rješenja iz područja energetske učinkovitosti, primjene obnovljivih izvora energije i ekološko prihvatljivih goriva u cilju racionalnog korištenja energije, zaštite okoliša, očuvanja prirodnih resursa i poboljšanja kvalitete života.

Lokacija: Starogradska vijećnica - Ćirilometodska 5, Zagreb - dvorana B

Više informacija na: Poveznica
Iznos kotizacije 100,00kn+PDV.
Prijava: Preuzmite prijavu za sudjelovanje
Molimo Vas da svoje prijave šaljete na fax: 01/7775-574 ili na e-mail sanja.vulas@hkis.hr

09,00-17,00 Savez za energetiku Zagreba – seminar: „Gospodarsko-investicijski forum o zelenom gospodarstvu“

Savez za energetiku Zagreba i tvrtka Energo Media Servis, zajedno s predstavnicima državnih i gradskih institucija te obrta i poduzeća, na forumu će raspravljati o pitanjima razvoja 'zelenog' gospodarstva u Republici Hrvatskoj, predstaviti uspješne projekte hrvatskog 'zelenog' gospodarstva te najaviti međunarodni B2B događaj pod nazivom "GREENVEST: INVEST IN GREEN CROATIA - Međunarodni gospodarsko-investicijski susreti i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu".

Lokacija: Starogradska vijećnica - Ćirilometodska 5, Zagreb - dvorana C

Više informacija na: Poveznica
Prijava: Preuzmite prijavu za sudjelovanje
Prijave za Gospodarsko-investicijski forum o zelenom gospodarstvu u okviru Zagrebačkog energetskog tjedna mogu se izvršiti isključivo putem obrasca za prijavu dostupnog na medijskom portalu croenergo.eu ili slanjem upita na info@croenergo.eu.

14,00 – 17,00 Hrvatski klub „Covenant of Mayors“ – Stručni seminar

Razvoj organizacijske strukture u sustavu gradskih uprava, prikupljanje podataka i analiza energetske potrošnje, izrada registra objekata, definiranje prioritetnih mjera , izrada Akcijskog plana energetski održivog razvitka gradova, metodologija obrade podataka i korištenje alata, mogućnosti financiranja i provedbe prioritetnih mjera, revizija SEAP-a, razmjene iskustava i suradnja na realizaciji zajedničkih projekata na lokalnoj i regionalnoj razini neke su od tema stručnog seminara za članove osnivače Hrvatskog kluba Covenant of Mayors (19), regionalne energetske agencije u RH (6), ostale potpisnike Sporazuma gradonačelnika (19) te gradove i općine u RH koji se žele pridružiti istom u cilju ostvarenja zadanih ciljeva politika EU .

Lokacija: Starogradska vijećnica - Ćirilometodska 5, Zagreb - dvorana D

09,00 – 11,00 „ ATOS“ Okrugli stol „Pametna energetska mreža (Smart Grid)“

Gospodarski subjekti u sektoru energetike i komunalnih usluga mogu biti uspješni i konkurentni samo ako uspostave i održe operativnu izvrsnost u svemu što rade. Sada je od presudnog značaja sposobnost vladanja informacijama u realnom vremenu, od bušotine i naprednog brojila električne energije pa sve do izvršnog nadzornog mjesta. Tvrtka „ATOS“ predstaviti će ciljeve i planove „Energetske strategije Vlade RH“, integralni i efikasni ICT sustav Smart Grida, stimulaciju korištenja obnovljivih i ekološki održivih izvora energije kao i cjelovito upravljanje i trgovanje energijom.

Lokacija: Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb

Prijava dolaska na Atos Okrugli stol: it-solutions.hr@atos.net

11,00 – 14,00 „ DOOR“ Tribina „Energetske zadruge – partnerstva za održivi razvoj zajednica“

Udruga „DOOR“ (Društvo za oblikovanje održivog razvoja) i UNDP Hrvatska predstavit će energetske zadruge te raspravljati o stanju postojećih zadruga u Hrvatskoj, primjerima i mogućnostima razvoja energetskih zadruga te iskustva postojećih energetskih zadruga u EU.

Lokacija: Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb

15,00 – 17,00 „ MULTIBETON“ Prezentacija „Energetska učinkovitost putem sustava podnog grijanja i hlađenja“

Tvrtka „MULTIBETON“ prezentirati će nova tehnološka rješenja u primjeni mjera energetske učinkovitosti u sustavu grijanja objekata ugradnjom cjevovoda u podu i zidovima; modularnim načinima postavljanja cijevnog sistema sa svrhom postizanja optimalne toplinske iskoristivosti, smanjenja troškova ugradnje te naročito troška energenata tokom eksploatacije; primjeri softwerske optimizacije proračuna sistema, sa prikazom optimalnog položaja i razmještaja cijevi u prostorijama; te o mogućnostima hlađenja putem sustava ugrađenih cjevovoda.

Lokacija: Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb

18,00 – 19,30 Grad Zagreb - Završnica projekta „CIVITAS ELAN“

Mobilnost i promet od strateške su važnosti za razvoj velikih gradova, a korištenje alternativnih načina i metoda prijevoza, uključujući javni gradski prijevoz, biciklistički i pješački promet, sastavni je dio Planova za održivi transport, važnog dijela Prostornog plana svakog grada. Europski projekt IEE CIVITAS ELAN ima za cilj poboljšanje kvalitete života građana uspostavom kvalitetnijih rješenja u gradskom prometu te promicanjem i poticanjem održivih, čistih i energetski učinkovitih načina odvijanja prometa. Projekt se provodi pod motom Građani za bijeli Zagreb grad! od 15. rujna 2008. do 15. rujna 2012., a provodi ga 7 partnera: Grad Zagreb - Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Zagrebački holding d.o.o. - Podružnice ZET i Čistoća, Fakultet prometnih znanosti, HŽ Infrastruktura, udruge BICIKL i ODRAZ - Održivi razvoj zajednice.

Lokacija: ZG Forum, Ljudevita Gaja 27, Zagreb

16,00 – 19,00 Dani otvorenih vrata: Energetski institut Hrvoje Požar

Energetski institut Hrvoje Požar otvora svoja vrata za stručne posjete grupa učenika, studenata, stručnih udruga i građana. Posjetiteljima se prezentira razvijanje i mogućnosti primjene novih tehnologija, nova rješenja proizvodnje energije uporabom obnovljivih izvora energije te upoznaje sa rekonstrukcijom postojećeg poslovnog objekta sa kojom su postignuti visoki energetski standardi.

Lokacija: Energetski institut Hrvoje Požar – Savska cesta 163, Zagreb


<< Povratak na program