PONEDJELJAK 14. svibnja 2012.

09,00 – 11,30 Dječji vrtići: Igraonica Pričajmo o energiji i čuvajmo okoliš

Najmlađe generacije Grada Zagreba kroz igraonice na temu Pričajmo o energiji i čuvajmo okoliš uče o energiji i klimi, zašto je ona važna za sve nas i kako svatko od nas, pa i oni najmanji, mogu doprinijeti racionalnom korištenju energije, sprečavanju globalnog zagrijavanja i zaštiti okoliša. Kroz igru, razgovore, čitanje, crtanje, bojanje bojanki, izradu maketa vjetrenjača i druge aktivnosti svi dječji vrtići na području Grada Zagreba aktivno sudjeluju u programu Zagrebačkog energetskog tjedna.

Lokacija: Dječji vrtići Grada Zagreba (206 lokacija)

12,00 – 14,00 Seminar – „Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije – realni potencijal za razvoj obrtništva i malog poduzetništva“

Obrtnička komora Zagreb i Udruženje obrtnika Grada Zagreba za svoje članove i ostale zainteresirane obrtnike i poduzetnike, održavaju u svojim prostorijama stručne prezentacije na temu novih mogućnosti razvoja sektora obrtništva i malog poduzetništva na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije kao i prilagodbe poslovanja novim tržišnim uvjetima.

Lokacija: Obrtnička komora Zagreb, Ilica 49/1, Zagreb

10,00 – 13,00 Tribina „ PHILIPS“: „LED tehnologija u rasvjeti urbanih prostora

Tvrtka „Philips“ predstaviti će LED tehnološku revoluciju u rasvjeti, novu kvalitetu svjetlosti, slobodu oblikovanja rasvjetnih rješenja, dinamičko upravljanje i prilagođavanje rasvjete ritmu života urbanih cjelina, rasvjetu u integriranom inteligentnom okruženju te iskorake u ekološkoj održivosti urbane rasvjete.

Lokacija: Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb

18,00 – 19,00 Prezentacija „TerraBona“: „Zbrinjavanje i uporaba EE otpada nastalog korištenjem fotonaponskih sustava“

Udruga „TerraBona“, u suradnji sa tvrtkom „M San EKO“, predstaviti će kratak osvrt na zakonsku regulativu u Republici Hrvatskoj na temu opće korisnosti zbrinjavanja otpada i uporabe otpada nastalog korištenjem električne i elektronske opreme i tehnologije, te će prikazati praktičan i zaokružen proces zbrinjavanja fotonaponskih sustava od mjesta korištenja/nastanka otpada do konačnog zbrinjavanja.

Lokacija: Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb

14,00 – 17,00 Dani otvorenih vrata na Fakultetu strojarstva i brodogradnje: „Dizalica topline povezana s tlom – Bušotinski izmjenjivač topline dubine 100m”

Mjerenja na dizalici topline povezane s tlom koja se provode na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, pokazuju da su promjene u tlu dinamičke prirode. Na nestacoinarne toplinske promjene u tlu, pored sastava i toplinskih svojstava tla izuzetno je važan i utjecaj načina i vremena rada dizalice topline. Dobiveni rezultati koriste se za projektiranje i vođenje sustava.

Lokacija: Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Lučića 5, Zagreb


<< Povratak na program