PETAK, 18. svibnja 2012.

09,00-10,00 Prezentacija HEP ESCO: „Projekti energetske učinkovitosti“

Tvrtka „HEP ESCO“ prezentirati će projekte energetske učinkovitosti koji uključuju modernizaciju, rekonstrukciju i obnovu postojećih postrojenja i objekata u sektorima zgradarstva, javne rasvjete, industrije i sustava opskrbe energijom. Također će predstaviti i do sada završene HEP ESCO projekte.

Lokacija: Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb

10,00-12,00 Okrugli stol HAK: „Sigurna i energetski učinkovita urbana mobilnost za održivi razvoj gradova“

Hrvatski autoklub svojim članovima i građanima prezentirati će o modelima sigurne i energetski učinkovite urbane mobilnosti koji pridonose održivom razvoju gradova. Temelj razvoja održive, sigurne i energetski učinkovitije urbane mobilnosti jest u jačanju javnog gradskog prometa, uvođenju ekološki prihvatljivijih vozila i goriva za javni promet, intenzivnoj promidžbi/edukaciji o ekološki prihvatljivom načinu korištenja vozila - eko vožnji, te promicanju novih koncepata urbane mobilnosti .

Lokacija: Hrvatski autoklub, Avenija Dubrovnik 44, Zagreb

11,00 – 12,00 „ECO3ENERGY“ Prezentacija: „Fotonaponski sustavi za bolju budućnost“

Prezentacija tvrtke „ECO 3 ENERGY“ prezentirat će solarnu fotonaponsku tehnologiju i realizaciju fotonaponskih sustava uz primjer najboljeg fotonaponskog projekta u Slovačkoj – sunčane elektrane instalirane snage 800 kW u blizini Bratislave.

Lokacija: Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb

14,00 – 17,00 Stručni seminar „ Energetski „gotovo nulta“ novogradnja i obnova do „faktora 10“ – I dio

Predavači sa Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, u suradnji sa predavačima sa drugih fakulteta, institucija, tvrtki, stručnih udruga, studentskih udruga te izdavača stručnih časopisa i predstavnika portala organizirati će dvodnevni stručni seminar na temu energetske učinkovitosti u novogradnji i obnovi „do faktora 10“.

Lokacija: Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb

10,00 – 18,00 Dani otvorenih vrata – Hrvatska stručna udruga za sunčevu energiju

Sunčana kuća – Špansko otvara svoja vrata za stručne posjete grupa učenika, studenata, stručnih udruga i građana. Posjetiteljima se prezentira razvijanje i mogućnosti primjene novih tehnologija te nova rješenja sustava za proizvodnju električne energije i potrošne tople vode korištenjem obnovljivih izvora energije na praktičnom primjeru individualnog obiteljskog objekta.

Lokacija: Sunčana kuća Špansko – Zagreb, J. Kavanjina 1


<< Povratak na program