DANI OTVORENIH VRATA

Na FER-u održan Dan otvorenih vrata

U ponedjeljak, 08. svibnja 2017., održan je već tradicionalni Dan otvorenih vrata FER-a u sklopu 8. Zagrebačkog energetskog tjedna. Glavna tema bila je elektromobilnost, a bogati program obuhvatio je izložbu električnih vozila, brojne prezentacije i demonstracije laboratorija te okrugli stol.

Više informacija i fotografije pogledajte ovdje.

Dan otvorenih vrata i OIE na FSB-u

U sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna, u četvrtak, 11. svibnja 2017. održan je Dan otvorenih vrata FSB-a na kojem su posebne grupe učenika i ostalih zainteresiranih građana i dionika imale priliku vidjeti ispitni sustav s geotermalnom dizalicom topline koji se koristi za hlađenje i grijanje dvije učionice, solarnu dizalicu topline, sunčane fotonaponske i kolektorske sustave, male vjetroelektrane, gorivne članke i proizvodnju vodika kao alternativnog goriva korištenjem obnovljivih izvora energije, bicikl na vodik, termoakustički generator, kotao na biomasu.  

U ime Fakulteta prisutne je pozdravio prof. dr. sc. Dražen Lončar, predstojnik Zavoda za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju. Obilasku Laboratorija prethodilo je predstavljanje Fakulteta kroz kratki film te kratko izlaganje docentice Ankice Kovač o aktivnostima Zavoda za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju te izlaganje profesora Vladimira Solde o aktivnostima Zavoda za termodinamiku, toplinsku i procesnu tehniku.

Više informacija i fotografije pronađite ovdje.

Dan otvorenih vrata Tehničkog muzeja Nikola Tesla 

Tehnički muzej Grada Zagreba "Nikola Tesla" je 09. i 10. svibnja 2017. otvorio svoja vrata za stručne posjete predstavnika grupa učenika, studenata, stručnih udruga i građana. U sklopu dana otvorenih vrata predstavljen je postav i edukacijski centar u Muzeju pod nazivom „Obnovljivi izvori i energetska učinkovitost“. U suradnji s partnerima, održao se veliki broj događanja: prezentacija, radionica i predavanja tijekom cijelog dana u prostorima stalnog postava, kino dvorani i na dvorištu Tehničkog muzeja.

Više informacija pronađite ovdje

Dan otvorenih vrata HEP ESCO-a

Dan otvorenih vrata HEP ESCO-a održan je 11. svibnja 2017. u okviru 8. Zagrebačkog energetskog tjedna u Tribini Grada Zagreba. Šesti po redu Dani otvorenih vrata okupili su oko 60-ak sudionika, predstavnika javnog i privatnog sektora, nadležnih tijela, proizvođača opreme, zainteresiranih za ulaganje u projekte energetske učinkovitosti, kojima su predstavljeni najnoviji projekti tvrtke HEP ESCO. Evolucija energetskih usluga u doba digitalnih tehnologija prezentacija je dr. sc. Vlaste Zanki, direktorice HEP ESCO-a u kojoj je predstavila najnovije ESCO projekte tvrtke kao i svjetske trendove u sustavnom gospodarenju energijom.

Više informacija pronađite ovdje

Dani otvorenih vrata Hrvatske stručne udruge za sunčevu energiju

Sunčana kuća - Špansko otvorila je svoja vrata za stručne posjete grupa učenika, studenata, stručnih udruga i građana. Posjetiteljima je prezentirano razvijanje i mogućnosti primjene novih tehnologija te nova rješenja sustava za proizvodnju električne energije i potrošne tople vode korištenjem obnovljivih izvora energije na praktičnom primjeru individualnog obiteljskog objekta.